Elastikbehandling af hæmorider

En indvendig hæmoride er en frembuling ind i den nederste del af endetarmen af en blodåre (vene) og den slimhinde, der ligger oven på åren. 


Før behandlingen

Der bliver lagt en recept på receptserveren på  et klysma, der skal tages 1-2 timer inden  behandlingen.

Behandlingen

Da der ikke er smertesans på indersiden af tarmen, foretages behandlingen uden bedøvelse. Ved elastikmetoden sættes en lille og meget stram elastik hen over hæmorroiden/frembulingen. Herved stoppes blodforsyningen til hæmorroiden, som derefter ”visner” og falder af sammen med elastikken. 

Efter behandling

Mod smerter

Der kan det første halve til hele døgn føles stramning og afføringstrang, hvis det generer, kan man tage et smertestillende håndkøbspræparat, Paracetamol, Kodimagnyl eller evt. Ibuprofen.

Forholdsregler

Der er ingen forholdsregler efter indgrebet, og man kan gå normalt på toilettet. Det sker en sjælden gang, at man lige efter behandlingen føler en almen utilpashed. Dette skyldes en reaktion fra nerver tilhørende det ”selvstyrende nervesystem”, som regulerer kredsløb, vejrtrækning og mange andre funktioner. Denne tilstand kan føles meget ubehagelig, men den er helt ufarlig og vil hurtigt fortage sig, eventuelt efter at man har ligget et øjeblik, drukket et glas kold vand eller fået lidt frisk luft. Man må i givet fald IKKE KØRE BIL, før man igen har det godt. Efter 8-10 dage vil den afsnørede hæmoride falde af og forsvinde sammen med afføringen. Dette observeres normalt ikke, men kan en sjælden gang medføre en smule blod i afføringen. 

Komplikationer

Blødning er meget sjældent, og infektion er yderst sjældent. Ved større blødning eller tegn på betændelse skal egen læge eller 1813 kontaktes.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken via patientportalen eller på telefon - 81 73 08 98  tirsdag 19:30-20:30.